До момента 22 държави от ЕС са получили зелена светлина да

...
До момента 22 държави от ЕС са получили зелена светлина да
Коментари Харесай

Залог за благосъстояние или за живот?

До момента 22 държави от Европейски Съюз са получили зелена светлина да употребяват средствата от Европейски Съюз за възобновяване и резистентност за стимулиране на стопанските системи си и подкрепяне на възобновяване от пандемията от COVID-19, предава  Sofia24.bg .

След приемането на решения за осъществяване на Съвета за одобрение на проектите страните членки могат да подпишат с Комисията съглашения за разпределяне на безплатни средства и заеми, които ще обезпечат опция за авансово финансиране в размер до 13%.

На 23 април 2020 година водачите от Европейски Съюз взеха решение да работят за основаването на фонд на Европейски Съюз за възобновяване, който да смекчи последствията от рецесията. Те разпоредиха на Европейската комисия незабавно да излезе с предложение, в което да се обясни и връзката сред фонда и дълготрайния бюджет на Европейски Съюз. На 27 май 2020 година Европейската комисия показа предлагането, наречено проект за възобновяване на Европа.

В петък, 11 март 2022 година, беше публикуван актуалния План за възобновяване и резистентност на България. 

Кризата с ковид е предизвикателство за европейската стопанска система и за поминъка на жителите. По време на тази здравна рецесия е доста значимо да бъдат предпазени освен секторите от сериозно значение за стопанската система, само че и активите, технологиите и инфраструктурата.

Икономическите последствия от рецесията с ковид са разнообразни в другите браншове и за другите предприятия според от редица фактори, в това число опцията да се приспособяват към разстройства във веригите на доставки, съществуването на ресурси или разчитането на индустриални процеси на правилото just-in-time (точно навреме).

Постепенно възобновяване на пазара на необслужвани вземания до равнищата отпреди пандемията, възстановяване на профила на кредитополучателите и все по-активна роля на така наречен колекторски компании във финансовия бранш. Това са част от главните характерности на пазара на просрочени отговорности през миналата година, обрисувани от изпълнителния шеф на профилираната в ръководство на вземания компания " Фронтекс интернешънъл " Лилия Димитрова, предава " Капитал ".

След сложната за бранша 2020 година поради разтърсванията, породени от корона рецесията, през 2021 година към този момент се следи възобновяване на предпандемичните равнища както във връзка с държанието на потребителите и степента, в която погасяват отговорностите си, по този начин и по линия на размерите на изкупения от колекторите дълг. Така да вземем за пример делът на хората, които не могат да заплащат, понижава двойно през миналите 12 месеца по отношение на миналата година, а все по-малко консуматори търсят от кредиторите си отстъпки, означават от " Фронтекс интернешънъл ".

Ефектът от последователното възобновяване на стопанската система от пандемичната рецесия и по-предвидимата среда се вижда и числата за това какъв брой от потребителите са поискали от колекторската компания някаква отстъпка - понижаване на дължимата сума, разсрочване за по-дълъг интервал и така нататък - с цел да могат да изплатят задълженията си. Така, в случай че през 2020 година общо 23.6% от цялостните погасявания са били след поискана и направена отстъпка, то за 2021 година този дял понижава до 10.2%, което съгласно сдружението приказва недвусмислено за финансово стабилизиране на потребителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР